Şorba və kifayət qədər su içmək, yeməyi yavaş-yavaş çeynəmək və kifayət qədər yatmaq çətinlik çəkmədən arıqlamağa kömək edir.
Oxu.az xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloq Zuxra Pavlova məlumat verib.
“Xüsusilə soyuq mövsümdə isti şorba yemək çox vacibdir. Onları tez yemək olmaz və isti yeməklər yeməyə sərf etdiyiniz müddət eyni qlükaqonabənzər peptid olan toxluq hormonlarını istehsal etməyə imkan verir. Beyniniz kifayət qədər qida olduğuna dair siqnal verəcək və siz daha az yemək yeyəcəksiniz”, – deyə həkim izah edib.
Qatı qidaları yaxşıca çeynəmək və yavaş-yavaş yemək məsləhətdir. Bu, toxluq hissi yaradacaq və daha az yeməyə kömək edəcək.
Kifayət qədər su istehlak etmək vacibdir: onun olmaması insanı daha çox çay içməyə təşviq edir və ona tez-tez qəlyanaltılar əlavə olunur. Bu da əlavə kalorilər deməkdir. Bundan əlavə, bəzən susuzluq aclıq kimi hiss olunur.
Bundan əlavə, yuxunun az olması iştahın artmasına səbəb ola bilər. Yuxusuz bir insan şirniyyat və enerji içkiləri ilə gümrahlığı bərpa etməyə çalışacaq. Bütün bunlar kilo almağa səbəb olur.