6649b0a4b7cbe202405245620

Mətbəxin ən çirkli əşyası – Təhlükələr nələrdir?

Mətbəxdə ən çirkli əşya müəyyən edilib.

Kanal.az lent.az-a istinadən bildirir ki, masaların üstünü silmək üçün istifadə olunan əskidir. 

Bildirilir ki, o daim qida və yağ ilə təmasda olur. Bu da böyrək problemlərinə və hətta pnevmoniyaya səbəb ola bilər. 

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, əskilər tez-tez əlüzyuyan üzərində xırda yemək hissəcikləri ilə qalır və rütubət sayəsində mikroblarla dolu olur. Bu bakteriyalar qusma və ishal, qızdırma, qarın ağrısı, həmçinin qan infeksiyaları, pnevmoniya və ya sümük və oynaqların infeksiyası və s. kimi xəstəlikləri yarada bilər. 

Mütəxəssislər mətbəxdə bu əşyanı mümkün qədər mütəmadi dəyişməyi və iki gündən bir xüsusi antibakterial vasitə ilə yaxalayıb radiatorda qurutmağı məsləhət görürlər.

Milli.Az